Лимец с броколи и гъби

Необходими продукти:

  • 1 ½ ч.ч. лимец
  • 3 ч.ч. вода
  • 200 гр. гъби, едро нарязани
  • 250гр. броколи
  • 2-3 с.л. пармезан, настърган
  • 3 с.л. растително масло
  • 2 щипки сол
  • сушени зеленчуци
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

За да приготвите това ястие можете да използвате:

  • Кълнове от лимец;
  • Лимец, накиснат във вода за минимум 12ч. преди консумацията;
  • Сварен лимец, който трябва да оставите да ври на слаб огън при често бъркане с дървена лъжица за около 30 минути.

  1. Поставете растителното масло в дълбок съд с капак и добавете нарязаните на едро и тънко гъби.
  2. След като гъбите омекнат и покафенеят, добавете предварително нарязаните и добре измити броколи. Овкусете по желание – в случая ние добавихме 2 щипки сол, черен пипер и сушени зеленчуци. Задушете гъбите и броколите до готовност.
  3. Когато зеленчуците са готов, добавете към тях лимеца и разбъркайте. Поръсете с пармезан и готово – Вашия бърз и вкусен обяд/вечеря е готов/а.

Откъде да купя