Курабийки с лешников тахан и шоколад

Лешниковият тахан добива все по-голяма популярност с различните си приложение в кулинарията.

Време за приготвяне: 40 мин.
Трудност: Лесна рецепта

Необходими продукти:

  • 100 гр. пълнозърнесто брашно от лимец
  • 50гр. фини овесени ядки
  • 150гр. лешников тахан
  • 80гр. мед
  • 1бр. средно голямо яйце
  • ½ ч.л. канела
  • 2 с.л. кокосови стърготини
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 с.л. зехтин
  • 20-30гр. натрошен натурален шоколад
  • 20гр. натрошени бадеми

Начин на приготвяне:

  1. Лешниковият тахан, меда и кафявата захар се разбиват с помощта на миксер.
  2. В отделен съд разбийте яйцето и го прибавете към тахановата смес. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес.
  3. След това се добавят всички останали продукти – брашното от лимец, фините овесени ядки, зехтина, бакпулвера, щипката сол, канелата, натрошените бадеми, кокосовите стърготини и натрошения шоколад. Разбъркват се добре с помощта на дървена лъжица. Трябва да получите плътна хомогенна смес.
  4. Тесто се оставя във фризер за около 15 минути.
  5. От престоялата смес се правят плоски топчета с размера на орехи и се подреждат в тава върху хартия за печене. По желание, можете да оваляте бисквитките в кокосови стърготини.
  6. Пекат се в предварително загрята до 180°С фурна за около 10-15 мин.; трябва да се напукат и бухнат. Трябва да ги оставите да изстинат, след което са готови за консумация.

Откъде да купя