Спанак с лимец

Продукти:

  • 1 ч.ч. Лимец
  • 1 малка глава лук
  • 500 гр. пресен спанак (или коприва)
  • 2 1/2 ч.ч. вода
  • Зехтин, сол, джоджен, магданоз
  • 1 голям морков (по желание )

Приготовление:

  1. Нарежете на едро предварително почистения и измит спанак.
  2. В зехтин се задушават нарязания на дребно лук и настърганият морков за около 2-3 минути.
  3. Прибавете нарязания спанак и разбъркайте добре, гответе още няколко минути, докато спанака леко омекне.
  4. Прибавете лимеца и разбъркайте. Добавете водата, сол, черен пипер на вкус и джоджена. Похлупете и оставете ястието да къкри на слаб огън, без да разбърквате. При необходимост, можете да добавите още вода.
  5. Когато лимеца е почти готов, отдръпнете ястието от котлона и го оставете похлупено за около 10-тина минути. Прибавете ситно нарязания магданоз, разбъркайте внимателно, за да не разкашкате лимеца и сервирайте.

Откъде да купя