Кекс с ябълково брашно и лимец

Ябълковото брашно е полезно и вкусно. То има свойството на естествен оцветител, който придава на сладкишите шоколадов цвят. Подходящо е за безглутенов режим на хранене.

Време за приготвяне: 45 мин.
Трудност: Лесна рецепта

Продукти:

  • 250 гр. брашно от лимец
  • 250 гр. ябълково или шипково брашно
  • 70мл. зехтин
  • около 450 мл. хладка или леко топла вода
  • 350гр. кафява захар
  • 1 с.л. хлебна сода
  • 1 с.л. канела
  • ½ с.л. джинджифил
  • ванилия
  • 70 гр. слънчогледово семе
  • 30 гр. маково семе

Приготовление:

  1. В купа се смесват зехтина, хладката вода и кафявата захар. Нужо е да бъркате получената смес докато захарта се разтопи напълно.
  2. Разтворете содата за хляб в няколко супени лъжици вода и  добавете течността към горната смес.
  3. След това добавете брашното от лимец, ябълковото брашно, маковото семе и слънчогледа.  Получилата се смес трябва да е гъста, но да може лесно да се оформя. Разпределете я в тава, като на дъното е добре да сложите хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна при 180 °С, за около 35 минути.

Откъде да купя