Лимецови бисквити с шоколад

Бързи и лесни бисквити с брашно от лимец и шоколад. Можете да ги оформите по желание.

Време за приготвяне: 30 мин.
Трудност: Лесна рецепта

Съдържание:

  • 8 суп. л. (115гр.) чисто масло
  • ¾ ч. ч . захар (мед или кафява захар)
  • ½ ч. л. сол
  • ½ сода бикарбонат
  • 1 средно голямо яйце
  • 3гр. ванилия
  • 115гр. шоколадов чипс
  • 1 ¾ ч. ч . (210гр.) пресято брашно от Лимец

Приготовление:

  1. Загрейте фурната на 165°С.
  2. Смесете захарта, солта и содата бикарбонат с чистото масло и ги разтопете на водна баня. Оставете получената смес да поизстине за около 10-15мин.
  3. След това прибавете яйцето и ванилията докато сместа стане гладка и плътна.
  4. Към получената смес прибавете шоколадовия чипс.
  5. Трябва да получите суха смес. При необходимост можете да добавите още брашно.
  6. Оформете бисквитките. Подредете ги на голямо растояние една от друга в леко омазнена тава или използвайте такава с форми.
  7. Печете в предварително загрятата фурна за около 13 минути, като по някое време завъртите тавата, за да не прегорят бисквитките. Оставете ги да изстинат за около 5 минути и чак тогава ги извадете от тавата.

Откъде да купя