Палачинки с брашно от Лимец

Съдържание:

  • 1 1/2 ч. ч. пресято брашно от Лимец
  • 2 суп. л. захар (мед или кафява захар)
  • 1 суп. л. бакпулвер
  • ¼ ч. л. сол
  • 2 големи яйца
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 4 суп. л. чисто масло

Приготовление:

  1. Загрейте тиган на средна температура.
  2. Смесете всички сухи съставки в голям стъклен съд.
  3. С помощта на миксер разбийте млякото и яйцата до получаването на еднородна смес.
  4. Разтопете маслото и оставете настрани.
  5. Към сухата смес  прибавете разбитите с мляко яйца и разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес .
  6. Изсипете разтопеното масло в сместа за палачинки. Оформете ги с помощта на шпатула.
  7. Поставете малко количество мазнина в тигана и започнете печенето на палачинки.
  8. Използвайте 1/4 ч. ч. като мярка за една палачинка.

Откъде да купя