Мъфини с лимец, ябълки и канела

Бърза рецепта за мъфини с пълнозърнесто брашно от лимец, ябълка и канела.

Време за приготвяне: 30 мин.
Трудност: Лесна рецепта

Продукти (за 12 бр. мъфини):

  • 1 ч.ч. настъргани ябълки
  • 1 ч.ч. брашно от лимец
  • 2 яйца
  • ½ ч.ч. кафява захар
  • 1/3 ч.ч. олио
  • 1 к.ч. смлени орехи
  • 1 к.ч. стафиди
  • ½ ч.л. канела
  • 1 бакпулвер

Начин на приготвяне:

  1. Яйцата се разбиват заедно със захарта и олиото, и при непрекъснато бъркане с миксер се прибавя брашното.
  2. Добавят се канелата, стафидите, смлените орехи и настърганите ябълки.
  3. Сместта се разбърква с лъжица.
  4. Във всяко гнездо на формата за мъфини се слага по една хартиена кошничка и тя се пълни до ¾ от обема й с приготвената смес.
  5. Мъфините се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Проверяват се дали са изпечени, като се дупчат с клечка за зъби. Мъфините са готови, ако клечката остане суха.

Откъде да купя