Соден хляб от Лимец

Продукти:

  • 3 ч. ч. прясно смляно пълнозърнесто брашно от Лимец
  • 1 кисело мляко
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • 1 ч. л. оцет
  • 2 яйца
  • 1 суп. л. олио
  • 2 суп. л. белен сусам
  • 2 суп. л. просо
  • 2 суп. л. ленено семе
  • 1 ч.л. сол

Приготовление:

  1. В купа се смесват киселото мляко, содата и оцетът.
  2. След като сместа шупне се прибавят и останалите продукти.
  3. Обърква се добре докато се получи тесто като за кекс.
  4. Изсипва се във формичка и се пече 60 мин. на 200°С в предварително загрята фурна.

Препоръка:  След смилане  е препоръчително брашното да бъде пресято на едро сито за да се отстранят евентуалните останки от люспи.

Откъде да купя