Задушени зеленчуци с Лимец

Продукти:

  • 100 гр. Лимец
  • 50 гр. oриз
  • 300 гр. замразени или пресни зеленчуци /микс/
  • 10 средно големи гъби
  • 3-4 стръка зелен лук
  • 1 зеленчуков бульон (или гъбен)

Приготовление:

  1. В 250 мл вряща вода се добавят 2-3 суп.л. зехтин /или бучка краве масло/и малко сол и се изсипват измитите лимец и ориз.
  2. Изчаква се да заври отново, съдът се затваря първо с кърпа и отгоре с капака, намалява се на слаб огън и след 30-40 мин. се изключва.
  3. В зехтин се задушават зеленчуците, гъбите и лукът. Разбъркват се и се заливат с разтворен в 50-60 мл вода бульон. След като по-голямата част от водата изври, се добавят вече задушените ориз и лимец.

Откъде да купя